Lunneryd Arkitekter
Lunneryd Arkitekter
02
Med Blicken och Livet mot Naturen
The Gaze and Life facing Nature

Plats

Areal

Konstruktion

Fasad

Tak

Fönster

Area

Size

Construction

Facade

Roof

Windows

Grebbestad | Sverige

110 m2

Trä och stål

Trä

Takpapp

Trä och aluminium

Grebbestad | Sweden

110 m2 / 1184 SF

Wood and steel

Wood

Roofing felt

Wood and aluminum

Fritidshuset vänder sig mot tomtens natursköna södersida, med hällar av bohuslänsk granit och reslig tallskog i förgrunden. Husets form skapar flera insynsskyddade platser med lä och olika solförhållanden under dagens och årstidernas lopp. Materialiteten är enkel och linjerna är strama samtidigt som det finns en lekfulhet som ger huset en särpräglad karaktär.
      Huset har en dualitet mellan öppen och stängd som går igen i både i fasader och planlösningen. Det skapar plats både för tillvaro i enskildhet och plats för ett socialt liv med många gäster.

This new house faces the scenic south side of the site in order to enjoy the view of the Bohuslän granite and the pine forest. The shape of the house provides several outdoor areas allowing for both sun and shade throughout the whole day all year round. By having wood as the main material it gives the feeling that the house is close to the beautiful nature it's surrounded by.
      The facade of the house makes it rather closed for people passing by, while the back of the house is open. The floor plan also creates indoor spaces both for entertainment and quiet enjoyment.

“Lunneryd Arkitekter har ritat och placerat ett hus, som passar perfekt in i tomten med lite insyn och mycket ljus.”
“Lunneryd Arkitekter has designed a house that fits perfectly into the plot in terms of openness and a lot of light.”
Kristoffer, Byggherre
No items found.